Tuesday, April 29, 2008

Ce laptop foloseste Steve Balmer






Pare un MacBook Pro...
(de pe twitturly)

Dacia Logan - Revolucion

O reclama nemteasca pentru Logan:


Daca nu recunoasteti personajele, in ordinea aparitiei, Fidel Castro, Mao, Lenin, Mahatma Gandhi, Ho Chi Min, Martin Luther King, Rosa Luxemburg, Karl Marx, Che Guevara.

Dacia Sandero

Dacia Sandero are un microsite - dacia-sandero.com
Arata asa, cam neterminat, iar filmuletele parca ar fi facute de un regizor chinez care a vazut reclamele Volkswagen cu Unpimp Your Ride...



Alte doua sunt aici: 1, 2

Tot de acolo e si clipul de mai jos:


Si daca tot erau prin zona, am adaugat si reclamele Logan din Rusia


si din India

Wednesday, April 23, 2008

O noua campanie Dove. De la Greenpeace

Pe scurt, Unilever, producatorul Dove, este cel mai mare consumator de ulei de palmier (5% din productia mondiala). Unilever cumpara uleiul de palmier de la companii din Indonezia care distrug padurea tropicala, ducand la disparitia unor specii de plante si animale si contribuind la incalzirea globala.
Conform UNED (Programul Natiunilor Unite pentru Mediu) 98% din padurile ecuatoriale din Indonezia vor disparea pana in anul 2022, peste 70% din ele fiind deja distruse.



pentru mai multe detalii, aici

Este si o petitie pe aceasta tema, click pe imaginea de mai jos pentru a o vedea si eventual semna.

Talk to Dove

Romanii aduc muncitori din Ungaria

Din cauza nevoii mari de angajaţi, investitorii din Arad au început să abordeze piaţa forţei de muncă din Ungaria. În estul Ungariei, şomajul atinge chiar şi 20 la sută, astfel că mulţi localnici acceptă să vină în România. Sute de cetăţeni ungari lucrează deja în fabrici sau în domeniul construcţiilor, la Nădlac, Pecica sau în municipiul Arad.

Curentul:
Oraşul Curtici, unde au fost deschise nu de mult câteva fabrici, are nevoie de cel puţin 3000 de muncitori, fapt ce a condus la luarea deciziei de deschidere a unui punct rutier de trecere a frontierei pentru a putea aduce muncitori din Ungaria. Un punct rutier de trecere a frontierei va fi deschis întrucât cel feroviar nu rezolvă problema navetei muncitorilor, iar ungurii au început deja construirea unui drum spre frontiera românească.

Adevarul (09.04.2008)
În ultimii ani au fost construite opt fabrici mari, care totalizează investiţii de peste 300 de milioane de euro. Rata şomajului în ­Curtici este zero, iar muncitorii care lucrează în zona industrială sunt transportaţi din localităţile învecinate şi chiar din Arad. „Avem în jur de 8.000 de angajaţi, mai mulţi decât populaţia activă a oraşului. Până la finele anului, în premieră, muncitorii vor fi mai mulţi decât numărul localnicilor", a precizat primarul din ­Curtici, Nicolae Aaniţei.

Edilul a susţinut că pentru acest lucru trebuie să fie deschis un punct rutier de trecere a frontierei, întrucât cel feroviar nu rezolvă problema navetei muncitorilor. „Partea maghiară a început deja construirea unui drum spre frontiera noastră, ca să deschidem o vamă. Noi trebuie să construim, de asemenea, un drum de patru kilometri, pentru care Consiliul Judeţean Arad are deja un proiect, iar lucrările vor începe în cel mult un an", a mai spus Aaniţei.

ProTV:
Aducerea ungurilor în fabricile din Curtici a devenit aşadar singura soluţie de când localnicii au prins gustul afacerilor pe cont propriu cu sere şi solarii. Aşa că primarul din Curtici a bătut deja palma cu 15 comunităţi din estul Ungariei. Partea ungară a început deja construirea unui drum spre frontieră, la fel şi partea română.

(ProTV)
Nici conducerea companiei cu activităţi în automotive Coindu, localizată în Zona Liberă Curtici nu exclude soluţia importului de muncitori din Ungaria, în condiţiile în care numărul angajaţilor va ajunge la 1.200 în acest an.
Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă Mercer, salariul lunar net unui muncitor calificat român era de 450 de euro, în timp ce un munictor maghiar câştiga 500 de euro, cu 11% mai mult.

Banateanul (6.03.2008):
Primăria Arad a acordat un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru asfaltarea de străzi, unei firme din ţara vecină, pentru că oferta acesteia a fost cea mai bună.
Joi, zeci de muncitori maghiari au ajuns la Arad, cu tot cu utilaje. Ei vor reabilita 24 de străzi din cartierele Subcetate şi Micălaca. Asta după ce, la licitaţia organizată anul trecut pentru execuţia lucrărilor, firma “Hodmezovasarhelyi Utepito Kft. – Ungaria” a câştigat în faţa altor trei oferte româneşti, cu cel mai bun preţ şi indicatori tehnici.


Si 2 stiri de anul trecut
(de la Infonews)
50 de unguri ar urma sa faca naveta peste granita, pentru a lucra la o fabrica de componente auto.
Conducerea companiei italiene Sil Met a organizat ieri prima selectie de personal in localitatea Battanya, muncitorii urmind sa fie angajati in Zona Industriala Turnu-Pecica din judetul Arad. Firma are nevoie de 50 de muncitori calificati in domeniul industriei componentelor auto.

aradnet:
O suta de muncitori din Ungaria vor fi angajati in Zona Industriala Pecica, din judetul Arad .
Angajatorul organizeaza maine o selectie la primaria din Battonya (jud. Bekes), unde ungurii s-au calcat in picioare sa se insctites pe listele de candidati.
Este vorba insa numai de un prim val de angajari, caci doar, firma respectiva are nevoie de 500 de muncitori, in vreme ce si alte societati comerciale aradene cauta deja pe piata fortei de munca din Ungaria.
La Battonya, localitate aflata la opt kilomctri de Zona Industriala pecicana, Somajul este de 20%, la o populatie de 8000 de locuitori.
In comparatie, la Pecica somajul este de 2%, la un numar de 15.000 de locuitori.
"Vrem sa dezvoltam parcul nostru de afaceri, dar nu mai avem resurse la nivel local, spune primarul din Pecica, Iustin Cionca. Cinci firme cauta acum sa angajeze personal la noi, dar nu mai au pe cine. De aceea i-am si dirijat pe investitori sa faca angajari din Ungaria - e aproape si oamenii sunt disponibili sa munceasca".
Ungurii vor lucra in judetul Arad pentru un salariu de 200-400 de euro lunar.
Se fac angajari in industria cablajelor auto, accesorii pentru incaltaminte, piese pentru masini.

Tuesday, April 22, 2008

Door music

Doua reclame bazate pe aceeasi idee, sunete create cu ajutorul automobilului.

Volkswagen Golf - Enjoy the everyday


Saturn - Door music

Friday, April 18, 2008

Greenpeace - The Bomb

(de la IBelieveInAdv)


Wednesday, April 16, 2008

Mai multi kilometri per litru

Am dat recent peste o multime de reclame de masini bazate pe ideea de consum super-mic. Mare parte din ele sunt mai jos. Cea la GMC Sierra nu am gasit-o intr-o varianta mai buna, am pus ce am gasit. Oricum, cei de la GM au avut ceva curaj sa se laude ca mastodontul lor are consum mic.

Kia Spectra - I just can't seem to get it right today


Ford Focus - Gas & Food


Kia Spotage - Pump Chase


GMC Sierra - Professional Grade


Honda - Missing You


Honda - Filling up queue


Toyota Corolla - Gas Can


Honda - The most fuel efficient auto company in America


VW Passat - Forever

Tuesday, April 15, 2008

Let Mama feed you

Doua reclame destul de hazlii cu bunicuta din Mexic:


Monday, April 14, 2008

Farsa japoneza cu piranha



de fapt e o reclama la junk-food si poate fi gasita pe situl www.hottubstopshunger.com/.
Tot acolo sunt si cele de mai jos:

Hot-Tub meat snacks: Chicken wings vs Freak sister in basement


Hot-Tub meat snacks: Chilli meatballs vs The great white shark

Hot-Tub meat snacks: Tandoori chicken bite vs Black hole

Friday, April 11, 2008

Spelling ACDC

How do you spell ACDC? Raspunsul e mai jos (dintr-o emisiune de radio, cred ca din Australia)

Tuesday, April 8, 2008

Greenpeace & Bush

Un set de reclame facute pentru GreenPeace de Ogilvy Beijing:





(via adport.ru)

Thursday, April 3, 2008

Unde poti gasi muzica dintr-o reclama

Sunt cateva situri, daca fratiorul Google nu ajuta:
www.whatsthatcalled.com
commercials.tuneforums.com
adtunes.com

Wednesday, April 2, 2008

Mac vs Dell - When your webcam breaks

When your webcam breaks:

(via you.presscue.com)

Tuesday, April 1, 2008

Noile reclame Mac vs PC


f your girlfriend were a PC.
A Mac turns heads for the right reasons. Sculpted surfaces, gorgeous graphics - it's always perfect eye candy.
No pain. More gain with Mac.


If Formula One were a PC.
Macs never require pit stops. No rebooting, no hassles and no hiccups when connecting new peripherals.
No pain. More gain with Mac.


If your pet were a PC.
You'll never have to train a Mac to give you the right kind of leg up with an OS upgrade.
No pain. More gain with Mac.

Globus Supermarket - Chiquita, Pepita, Amelie