Wednesday, December 5, 2007

Greva scenaristilor americani afecteaza Heroes si alte seriale

Ultimul episod din "Heroes" a avut sfarsitul refilmat in asa fel incat sa arate cat de cat ca sfarsit de sezon. Asta din cauza grevei scenaristilor de la Hollywood (Writers Guild of America).
Cateva articole despre asta aici si aici.
Despre Lost, aici.
Detalii despre cum sunt afectate alte seriale si emisiuni, aici, aici si aici.
Aceleasi chestii pe scurt mai jos:
Cele mai afectate sunt de fapt talk-show-urile, urmatoarele au cam intrat in vacanta:
"Late Show with David Letterman", "The Tonight Show with Jay Leno", "Late Night with Conan O'Brien", "The Late Late Show with Craig Ferguson", "The Daily Show with Jon Stewart", "The Colbert Report", "Real Time with Bill Maher", "Saturday Night Live", "Nightline"

Din seriale:
"CSI", "CSI Miami", "CSI New York", "Criminal minds" mai au maxim 4 episoade de difuzat.
Sezonul nou din "24" e filmat partial, era planificat in ianuarie 2008, dar s-a amanat difuzarea pana la filmarea completa a sezonului.
"Heroes", "Grey's Anatomy", "Desperate Housewives", "Ugly Betty", "The Office" au ramas fara episoade noi, sau mai au maxim 1 sau 2 de difuzat.
In aceeasi situatie sunt: "Supernatural", "Gossip Girl", "K-ville", "Big Bang Theory", "How I Met Your Mother," "Two And a Half Men", "Rules of Engagement".

Cateva seriale vor fi difuzate la inceputul lui 2008:
"Terminator: The Sarah Connor Chronicles", "Medium", "Cashmere Mafia"
"Stargate Atlantis" e filmat integral in Canada si nu e afectat, "Battlestar Galactica" e intr-o situatie asemanatoare.

Monday, December 3, 2007

Energy drink reviews

O mica lista de linkuri pe subiectul din titlu. La noi sunt cam vreo 3 marci si 5 produse pe piata, asa ca sunt cam inutile...

http://taurinerules.blogspot.com/
Cateva categorii de aici: best taste, best kick, worse taste, all natural

http://www.energyfiend.com/category/reviews/
http://energy-drink-ratings.blogspot.com/, cu topuri dupa mai multe categorii
http://www.screamingenergy.com/
http://www.lifehack.org/articles/lifehack/165-energy-drinks-reviews.html
http://www.nrgreview.com/
http://www.rateitall.com/t-646-energy-drinks.aspx
http://www.drinkaddict.com/

Thursday, November 22, 2007

Inlocuitorii de zahar acceptati

(continuarea la produse-fara-zahar)
Directivele europene au o lista cu toate substantele care pot fi folosite ca indulcitori (Directiva 94/35/CEE). Nu este permisa comercializarea de alimente indulcite cu alte substante. Este insa permisa comercializarea separata de alti indulcitori, se pare.
Lista, asa cum a fost actualizata in 2006 (Directiva 2006/52/CE), este:

Sorbitol
Manitol
Isomalt
Maltitol
Lactitol
Xilitol
Eritritol
Acesulfam K
Aspartam
Acidul ciclamic si sărurile sale de Na si Ca
Zaharina si sărurile sale de Na, K si Ca
Sucraloza
Taumatina
Neohesperidina DC
Sare de aspartam-acesulfam.

Produse fara zahar, calorii si altele

Un articol in Jurnalul National vorbeste despre croissantul fara zahar dar cu 50% carbohidrati.
In Gardianul gasim alt articol despre sucurile far zahar.
Titluri cam pompoase, problemele sunt cunoscute, vin mai degraba din niste diferente in educatie si informare (ezit sa spun lipsuri, mai degraba niste confuzii).
Deci:
- zahar sau zaharoza este "diglucidă formată dintr-o moleculă de fructoză şi una de glucoză legate între ele pintr-o punte de oxigen".
- zaharide = glucide.
Fara zahar nu inseamna fara glucide, ci doar fara acea substanta specifica care poarta denumirea de zahar sau zaharoza. Produsul poate avea alti indulcitori, ca fructoza, maltoza, maltitol, sorbitol, care toate sunt glucide, au calorii si pot fi nerecomandate pentru diabetici.
De fapt despre asta e vorba: fara zahar nu inseamna cu calorii mai putine si nu inseamna bun pentru diabetici.
Uniunea Europeana, cum e ea buna la suflet, s-a gandit la noi si a dat o directiva, Directiva 94/35/CEE din 30 iunie 1994 privind îndulcitorii care trebuie utilizati în produsele alimentare, care spune asa:

În sensul prezentei directive, definitiile expresiilor "fără adaos de zahăr" si "valoare calorică redusă", din anexă coloana III, sunt următoarele:

- "fără adaos de zahăr": fără nici un adaos de monozaharide sau dizaharide sau alt produs alimentar care se utilizează pentru proprietătile sale de îndulcire;
- "valoare calorică redusă": cu o valoare calorică redusă cu cel putin 30 % comparativ cu produsul alimentar original sau cu un produs similar.

Directiva nu implica si obligatia etichetarii in acest fel, se refera doar la descrierile din anexele documentului.
Dar daca o aplicam la exemplul nostru de la inceput, croissant indulcit cu sorbitol este "fara adaos de zahar", sorbitolul nu e mono sau dizaharida.
Dar lactoza si maltoza sunt dizaharide, fructoza, glucoza, galactoza sunt monozaharide, deci nu ar trebui sa apara in produse "fara zahar".

Ce se spune insa despre etichetare este (articolul 5):
(2) Etichetarea îndulcitorului de masă care contine polioli si/sau aspartam trebuie să cuprindă următoarea avertizare:
- polioli: "consumul exagerat poate să aibă efecte laxative";
- aspartam: "contine o sursă de fenilalanină".

(polioli sunt: maltitol, isomalt, lactitol, maltitol, manitol, sorbitol, xylitol).

Monday, November 12, 2007

Smogul in China

Se pare ca in China sunt probleme mari cu poluarea, si un strat des de smog acopera partea de est a tarii zile intregi. In fotografia de mai jos nu nori propriuzisi acopera jumatate de tara, ci smogul (thedailygreen.com). Imaginea e din octombrie 2007.

china pollution

Motivul ar fi in special utilizarea pe scara larga a carbunelui.
Urmarile poluarii: 20 din cele mai poluate30 de orase din lume sunt in China. Costurile suplimentare in sanatate sunt estimate la 47 md €, iar in agicultura pierderile in agricultura sunt de 2.8 md €.

Alte fotografii:
Smog over Beijing (ianuarie 2007) Smog over Beijing

Thick Smog over Beijing, China (nov. 2005) Thick Smog over Beijing, China

Dust and Smog in Northeast China (martie 2006) Dust and Smog in Northeast China

Monday, November 5, 2007

Nitroglicerina

Povesti cu medicamente romanesti, acum Nitroglicerina.

Tot din Gardianul, 4 nov. 2007 (Nitroglicerina ieftina nu se mai fabrica):
Dupa scandalul Distonocalmului, Zentiva recidiveaza, de data aceasta punand in pericol viata cardiacilor. Compania a refuzat sa mai fabrice, de la inceputul anului, Nitroglicerina, un medicament vital pentru bolnavii de inima. Pana in acest moment, cand criza a fost declansata, farmaciile si spitalele au avut stocuri. Bolnavii sunt disperati ca nu-si mai gasesc medicamentul, mai ales ca inlocuitorul acestuia este de 10 ori mai scump si nu are aceeasi eficienta. Este vorba despre Nitromint, vandut cu predilectie sub forma de spray, care isi face efectul in cateva minute, in timp ce Nitroglicerina actioneaza in cateva secunde.
Declaratia Colegiului Medicilor: “Este o politica a Ministerului Sanatatii. Cei care au cumparat Sicomed sunt nevoiti sa aduca tehnologie noua, iar asta inseamna o crestere a pretului. Ministerul nu a vrut insa sa accepte o majorare de pret. Acum nu mai ramane decat sa se importe acest medicament sau sa negocieze cu Zentiva. Fara Nitroglicerina, bolnavii pot face infarct. Este un medicament absolut necesar in criza de angina pectorala. Este, practic, un razboi psihologic, iar pacientii sunt cei care sufera. Bolnavii nostri deja au intrat in panica, pentru ca medicamentul nu se mai gaseste in farmacii”.
Declaratie de la Colegiul Farmacistilor: „Nitroglicerina a disparut din farmacii inca din primavara si a creat probleme mari. Dupa scandalul cu Distonocalmul, am discutat cu directorul de la Zentiva, care mi-a spus ca va relua productia de Nitroglicerina, de saptamana viitoare“.

Nu mai e alt fabricant de Nitroglicerina, dar sunt produse similare, si poate nu chiar de 10 ori mai scumpe, cum scrie in Gardianul:
„Avem în farmacii, în locul Nitroglicerinei, un produs unguresc, sub formă de plasture, tablete şi spray, de trei-patru ori mai concentrat decât Nitroglicerina. La ora actuală, 60 de tablete din acest produs unguresc costă 9,37 de lei“. Surse autorizate din cadrul Colegiului Farmacistilor Din Romania ne-au declarat că „trebuie să ne aşteptăm la o mărire de trei-patru ori a preţului Nitroglicerinei“. (InteresulPublic.ro)

Lista de posibili inlocuitori de Nitroglicerina:
NITRO MACK - capsule
NITRO MACK - solutie injectabila
NITROBUKAL - comprimate
NITRODERM TTS 5 - comprimate
NITROMACK RETARD - capsule
NITROMINT - aerosol
NITROMINT - tablete
NITROMINT RETARD - comprimate retard
NITRORETARD - capsule
NITROVITAL L - gel

Distonocalmul

Diverse medicamente au cam disparut de pe piata in ultima vreme, din motive de pret. Producatorii sau distribuitorii mai dau si alte motive gen lipsa de capacitate de productie sau probleme cu respectarea standardelor de productie.
O mica descriere in Evenimentul Zilei.

Dintre toate medicamentele cu situatii asemanatoare, astazi povestea Distonocalmului:

(fabricantul Distonocalmului e Zentiva Bucuresti)
Mediafax, 22 mar. 2016: Zentiva anunţă că medicamentul Distonocalm nu va fi disponibil în perioada următoare. Acesta aflându-se în proces de autorizare la ANMDM într-o "nouă formulă", din combinaţia căreia a fost exclus derivatul de ergot.

Gardianul, 7 aug. 2007 (Balamuc la usile psihiatrilor pentru retete cu Distonocalm si Extraveral):Introducerea calmantelor usoare, de tipul Extraveral si Distonocalm, pe lista psihotropelor a creat mari probleme bolnavilor. Pentru ca retetele cu regim special, pe care se prescriu obligatoriu aceste medicamente, se procura greu si costa bani, medicii de familie au renuntat la achizitionarea lor. Din aceasta cauza, pacientii au fost nevoiti sa se adreseze psihiatrilor pentru a obtine retete pentru calmante. Insa nici acesti medici specialisti nu-si procura decat in foarte putine cazuri retetele cu regim special. Motivatia este aceeasi: banii pe care trebuie sa-i plateasca pentru formulare si birocratia excesiva.


Gardianul, 24 oct. 2007 (Adio Distonocalm! Zentiva refuza sa mai fabrice medicamentul):

Romanii alearga de la o farmacie la alta pentru a-si procura Distonocalm, in speranta ca ar mai exista vreo unitate care sa aiba medicamentul pe stoc. Zentiva, care a preluat fabrica Sicomed, a refuzat sa mai produca, de la inceputul acestui an, Distonocalm. Acest lucru a produs efecte destul de grave in randul pacientilor, multi dintre acestia fiind dependenti de actiunea terapeutica a medicamentului. „Este un sedativ foarte eficace si foarte cautat de romani. Inlocuitorul Distonocalmului este acum Calmogen, care nu are aceleasi substante active si nici acelasi efect. Iar acest lucru vi-l spun din proprie experienta. Distonocalmul continea si propanolol, o substanta pentru tahicardie“ „Acum trebuie sa gasim combinatii care sa substituie Distonocalmul. Si prescriem propanolol, fenobarbital si codeina, de exemplu, pentru a obtine efecte asemanatoare. Combinatiile se schimba de la caz, la caz, in functie de afectiunea fiecarui bolnav“
Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca Zentiva nu mai vrea sa produca Distonocalmul pentru ca nu mai are nici un interes. Acestia au subliniat faptul ca ministerul nu are parghiile necesare pentru a obliga o companie privata sa produca un medicament. „Ne luptam de patru ani cu reprezentantii acestui producator pentru a-i convinge sa fabrice in continuare Distonocalm. Dar, incepand cu acest an, Zentiva a refuzat sa mai produca medicamentul. Probabil ca beneficiul este prea mic si nu mai este convenabil sa-l fabrice, din punctul lor de vedere. Noi am tras de ei pentru ca nu exista un alt medicament identic pe piata. Compozitia Calmogenului nu este aceeasi cu a Distonocalmului. Din pacate, nimeni nu poate obliga Zentiva sa produca medicamentul. Am inteles ca au incercat sa vanda licenta, la un moment dat, dar au cerut o suma uriasa“.

Gardianul 27 oct. 2007 (Productia de Distonocalm s-ar putea relua):
Ministrul sanatatii publice, Eugen Nicolaescu, a dispus ieri constituirea unei comisii comune formata din reprezentanti ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Directia farmaceutica din minister. Aceasta a primit un termen de o saptamâna pentru a analiza, împreuna cu reprezentantii companiei Zentiva, posibilitatea reluarii fabricatie Distonocalmului.
„În situatia în care Zentiva va continua sa solicite o majorare substantiala de pret, MSP va raspunde acestui demers si îsi cere anticipat scuze pacientilor care vor trebui sa plateasca un pret mai mare pentru medicamentul de care au nevoie – respectiv Distonocalmul“, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Mediafax 2 nov.2007 (Zentiva reia producţia de Distonocalm în luna ianuarie):
Compania farmaceutică Zentiva va relua producerea medicamentului Distonocalm, astfel încât acesta va fi pus în vânzare în farmacii începând cu luna ianuarie a anului viitor, dar la un preţ aproape dublu decât cel la care a fost vândut până acum, susţine ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu..
"Se vor rezolva anumite probleme de natură tehnologică. Ministerul rezolvă problemele de natură de preţ şi, începând cu luna ianuarie 2008, se reia vânzarea prin farmacii a Distonocalmului", a spus ministrul Sănătăţii Publice.
"În două săptămâni ANM va trebui să elibereze autorizaţia de punere pe piaţă la cererea Zentiva. Zentiva se obligă să optimizeze procesul de fabricaţie, a metodologiei de control pentru unele ingrediente din compoziţia Distonocalmului şi să completeze documentaţia clinică pivind eficacitatea medicamentului", a spus Nicolăescu.

Ce diferente sunt intre Distonocalm si Calmogen?
Compozitia Calmogen:
Alcaloizi din Belladonna 0,2 mg; codergocrina 0,3mg; propranolol 10 mg; hidroxizina 10 mg.
Compozitia Distonocalm:
propranolol 15 mg, sulfat de atropina 0,20 mg, ergoton 0,30 mg, amobarbital sodic 25 mg. (ergoton = alcaloid extras din secara cornuta)

Wednesday, October 31, 2007

Cateva harti cu complexe rezidentiale in constructie

O harta de la ziarul Capital.
Inca o harta aici. De la trn.ro

Monday, October 29, 2007

Apartamente noi in Bucuresti

(Informatie in stare bruta, se va modifica mult si des)

situri al caror subiect principal e prezentare de oferte locuinte/apartamente noi:
http://www.apartamente-noi.ro/
http://www.blocuri-noi.ro/
http://www.blocuri.com/
http://www.rezidential.net/
http://www.apartamente-noi.eu/
http://www.imobile-noi.ro/
http://www.proiecteimobiliare.ro/
http://www.rez.ro/
http://www.imobiliare.ro/db/proiecte/index/
http://www.oferteimobiliare.ro/



situri ale constuctorilor/dezvoltatorilor:
http://www.golden-residence.ro
http://www.lacdenuferi.ro/lacdenuferi.html
http://www.liziera.ro/liziera.php?meniu=Liziera&page=Locatie&gclid=CLiZoYjxs48CFQscQgodNUNeSw
http://www.rezidentiale-mogosoaia.ro/
http://www.city-office.ro/


de la agentii imobiliare:
http://www.centrulimobiliar.ro/Basarab/parc.htm

alte situri:
http://www.blocurinoi.net/

agentii:
http://www.esop.ro/

Ce scriu ziarele:
Costurile ascunse ale blocurilor noi (Romania libera)
Locuintele in blocuri noi doar pentru bugete mari si medii (Capital)
Intarzieri in lant la predarea locuintelor noi (Capital)
Apartamente noi versus apartamente vechi (Romania Libera)
Mai este loc de blocuri noi in Bucuresti? (Ziarul Financiar)
BCR: Regiunea de sud est are cel mai ridicat potential de crestere imobiliara
Capitala sufocata de propria crestere
Doar 7% dintre bucuresteni sunt multumiti de raportul pret/calitate al locuintelor

Locuintele sub 2000 euro/mp se vand ca painea calda
Proiectele noi anunta sfarsitul speculatiilor cu garsoniere
In cazul unor proiecte rezidentiale, investitorii nu pot sa revinda locuintele achizitionate sub un anumit pret.
Investitorii imobiliari cauta profit de 50%

Piata rezidentiala aproape de inghet (Adevarul)
Cine creste pretul apartamentelor noi
Foamea de lux duce pretul metrului patrat la 6000 de euro
Exodul constructorilor franeaza boomul din imobiliar
Romania in topurile imobiliare internationale
Profiturile maxime in afacerile imobiliare vin de pe piata terenurilor
Constructorii de apartamente din provincie tureaza motoarele abia din 2007


Urmeaza primele falimente ale noilor complexe de locuinte? (Ghiseul bancar)
Boom-ul creditelor ipotecare in 2007 nu s-a adeverit

1500 de apartamente de lux vor fi gata pana la sfarsitul anului (WallStreet.ro)
Colliers: 15000 de apartamente noi vor fi scoase la vanzare pana in 2010
http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/30483/Spaniolii-noile-staruri-de-pe-piata-imobiliara-romaneasca.html

http://www.dailybusiness.ro/apartamentele-cu-doua-camere-in-topul-interesului-la-targul-condominium_article-6931.html
http://www.dailybusiness.ro/mariana-radu-esecurile-de-pe-segmentul-rezidential-nu-blocheaza-piata_cat-5_article-6662.html
http://www.dailybusiness.ro/ignas-urbanas-proiectele-destinate-clasei-medii-sunt-cele-mai-riscante_article-6000.html

Friday, October 26, 2007

Au si altii manelele lor

Adica uite ce e pe youtube:

Thursday, October 25, 2007

Muzica din Moldova pe trilulilu

Snails - Vede vise ea:


Snails - Undeva:


Snails - Taci
Natalia Barbu - Fight(a fost la Eurovision 2007)
Gandul Matei - Kotlete
Gandul Matei - Scrisoare
Alternosfera - Ce ne uneste ne si desparte
Graieste Moldovenesti - Tara second-hand
Graieste Moldovenesti - Ti cred fa
Natalia Barbu - Joc de o zi
Natalia Barbu - Poate

Natalia Barbu - Ingerul meu:

Tuesday, October 23, 2007

Romanii in Spania

Romanii din Spania ocupa, dupa cetatenii marocani, locul al doilea intr-un clasament al celor mai numeroase colectivitati de straini stabilite in aceasta tara in ultimii ani. (Hotnews)
In decurs de doar sase luni, un numar de 193.279 de romani au obtinut actele necesare pentru a primi permisul de sedere legala in Spania, ceea ce presupune o crestere cu 91,5%, comparativ cu cifrele inregistrate pana la 31 decembrie 2006. Acest lucru inseamna ca, in fiecare zi, 1.073 de cetateni romani isi legalizeaza situatia in Spania. In acest moment, in Spania sunt inregistrati 404.604 de cetateni romani.
Cea mai mare comunitate de emigranti din Spania este cea marocana, cu 603.686 de permise de sedere, iar pe locul trei se afla ecuadorienii, cu 397.430 de permise de sedere eliberate de autoritati.
De fapt, cifrele sunt si mai mari. Institutul spaniol de statistica zice ca la sfarsitul lui 2006 erau in Spania 524,995 romani.
Aici e tabelul cu primele 10 tari din care vin imigrantii
si aici graficul defalcat pe categorii de varsta - maximul e de peste 80 de mii la categoria 25 - 29 ani, alte cifre: ~20000 la 0-4 ani, 54 de persoane la 75-80, 41 de persoane la peste 85 de ani.
Aceleasi date au fost publicate recent in nineoclock.ro unde mai sunt si cateva date per regiuni: in regiunea Madrid sunt 148330 romani, in regiunea Valencia 95235 romani. In districtul Castellón, care e parte din regiunea Valencia, sunt 41803 de romani, mai mult de 10% din populatie.
Pentru cei curiosi de statistici demografice pentru anul 2001 (57533 romani inregistrati in Spania in acel an) aici e un pdf cu datele oficiale de la recensamantul 2001 si un altul cu analiza nasterilor in functie de tara sau zona de origine.

Friday, October 19, 2007

Despre imobiliare in Spania si nu numai

Din "Adevarul": 3,2% dintre apartamentele "la mâna a doua" din Spania sunt cumpărate de români.
Românii, cu 3,2% din tranzacţiile efectuate pe piaţa imobilelor uzate în primul semestru al anului, ocupă primul loc în rândul europenilor care posedă apartamente de mâna a doua în Spania. Primul loc al cumpărătorilor îl deţin bineînţeles spaniolii, cu un procentaj de 63,3% din total, fiind urmaţi de celelalte grupuri de imigranti: (10%) ecuatorieni, (4,4%) marocani, (2,2%) columbieni.
Faina formulare in articol: "piaţa imobilelor uzate"... parca ar fi anvelope uzate... imi suna asa de ciudat...

Nu stiu de unde au datele, nu am reusit sa gasesc ceva asemanator pe net, dar am cautat doar pe situri de limba engleza. Dar am dat de urmatoarele despre preturile de case prin UE:
Preturile au crescut in Spania cu 100% intre 2001 si 2006. In Anglia au crescut cu 90%, iar in zona euro per total cu o medie de 40%. Austria - crestere 6%, Portugalia crestere 7%, Germania scadere 5%. Pretul mediu al unei locuinte:
Irlanda £209300, Olanda £190900, UK £187100, Spania £150200, iar minimul in Finlanda - £92300. (1£ = 1.43 euro)
Cresterea de preturi de locuinte in Spania este de 125% intre 1998 si 2006, iar cresterea de venituri de doar 25%. Numarul de imigranti a crescut de la 800000 in 1999 la 3700000 in 2005. Alte motive ale cresterii de preturi: investitii straine si numarul mare de tineri care au cumparat case profitand de dobanzile relativ mici din acea perioada si de creditele ipotecare pe perioade foarte lungi, 30 - 40 de ani (se pare ca Spania are cel mai mare numar de adulti peste 25 de ani care locuiesc cu parintii). Piata imobiliara a crescut foarte mult si ca numar de case: In 2004 si 2005 s-a construit mai mult decat in Franta, Anglia si Germania laolalta.
Cum arata situatia acum: Spania are cel mai mare procent de case locuite de proprietari - 82% fata de 70% in Anglia, 55% in Olanda, 45% in Germania. Preturile medii sunt 2000 euro/mp la locuinte noi si 1700 euro/mp la cele mai vechi si de peste 4000 euro/mp in Madrid.
Ritmul de crestere a incetinit: 5.3% la sfarsitul lui septembrie fata de aceeasi luna din anul trecut, fata de 9.8% pe aceeasi perioada in 2005-2006.
Alte povesti cu castele in Spania, aici.

Wednesday, October 17, 2007

Imobiliare Miami vs Bucuresti

Cum arata apartamentele noi intr-un complex rezidential la margine de Miami:
descriere generica, facilitati si amenajari, planuri apartamente (preturi de la 300k $ pentru 90 mp - de fapt "994 sq.ft. total, 900 a/c" adica 90 mp suprafata construita, 83 mp suprafata utila)
Locuinte pentru 300k$: 1, 2, 3. Altele aici.
Iar aici alea de 3 mil $.

Exemple din Bucuresti:
apartamente Nicolae Grigorescu (77k euro apartament de 56 mp),
apartamente in Ghencea si Drumul Taberei (1100-1300 euro / mp)
apartamente langa parcul Titan (preturi de la 150k euro pentru 57 mp suprafata construita)
diverse oferte intre 300 si 1200k euro

Ce am citit de-abia azi

Orange va vinde in Franta iPhone necodat
HTC va face telefoane cu Google OS
Viitorul BitTorrent vine din China, unde tehnologiile p2p nu au probleme legate de copyright.
Pretul apartamentelor in Miami ar putea scadea cu 30% in urmatorii 4 ani
Tipa de la Cranberries canta solo. Clipuri aici si aici.

Tuesday, October 16, 2007

iPhone toxic sau netoxic

Doua moduri diferite de a vedea acelasi lucru:
Greenpeace acuza ca iPhone are in componenta doua tipuri de substante chimice periculoase, respectiv PVC-uri (des folosite in industrie, insa dificil de reciclat si care cauzeaza eliminarea de bioxid in productie) si BFR-uri ("brominated flame retardants" - substante chimice care intarzie propagarea focului.

Unele dintre acestea sunt considerate poluanti organici persistenti (POP) si datorita persistentei si bioacumularii prezinta un real pericol pentru mediu si sanatatea umana). Substantele in cauza au efecte negative asupra hormonilor si pot afecta organele genitale, sustine Greenpeace.
(hotnews)

respectiv:
Greenpeace admits iPhone 'compliant' with Euro chemicals rules
Greenpeace has laid into Apple's iPhone, alleging the device isn't eco-friendly enough - only to admit that the product not only meets the terms of Apple's own pledges on the use of certain hazardous chemicals but doesn't fall foul of European Reduction of Hazardous Substances (RoHS) legislation either.

"All components tested appear to be compliant with the requirements of the EU RoHS directive," Greenpeace's 12-page write-up says. No cadmium was found. No mercury was found. The lead and chromium detected were present only "in a small proportion of samples and at relatively low concentrations". There was "no evidence... of the most toxic and regulated form of chromium".

Apple launches the iPhone in Europe, here in the UK, on 9 November, and the handsets that go on sale must, under European law, meet RoHS standards. However, Greenpeace was quick to point out that its testing wasn't sufficient to say whether the product that's sold in the US - in other words, one not subject to RoHS restrictions - would pass muster in Europe. (register.co.uk)

Raportul de la Greenpeace e aici
Si urmarile raportului Greenpeace: Apple gets sued over Greenpeace iPhone report
California's Center for Environmental Health filed legal notice of a potential lawsuit against Apple alleging under California's Proposition 65 law that the iPhone's "phthalate" content requires the company to either put warning labels on the device, or, better yet, re-engineer it so it doesn't contain the compounds at all.
CEH hasn't actually tested an iPhone for the presence of these compounds themselves -- they're working off what they, like everyone else, read in the Greenpeace report. However, they have started testing and expect to be complete before the 60 days are up.

Wednesday, October 10, 2007

The guild

Cateva filmulete care fac haz de jucatorii de Warcraft sau orice alte chestii asemanatoare:

partea a ii-a
partea a iii-a

si pe acelasi subiect:
cum stii ca joci prea mult warcraft

Thursday, September 27, 2007

Pepsi vs Coca Cola

Cateva vechituri pe subiectul din titlu:
reclama de la Coca Cola aici
si reclamele Pepsi:










Aici, chestii ceva mai serioase
si un scurt istoric

Pepsi India

Cateva reclame indiene pentru Pepsi:
Snake Charmer

Girls Hostel

Pepsi TV
Pepsi TV partea a doua
Pepsi Cafechino
Saif Ali Khan Undercover

Wednesday, September 26, 2007

Ce muzica mai asculta indienii

Ajuns intamplator pe un blog indian si dat de clipul de mai jos:


Pe youtube mai erau prin apropriere:
Dishyum - Dailamo, Dailamo
Raghav - Lets Work it Out
Raghav - Angel Eyes
Adnan Sami - Pal Do Pal
Si la inchidere: muzica din filmul Dhoom 2:

si "Pretty Woman" cu Shah Rukh Khan


Tuesday, September 25, 2007

Aspirina, heroina

Fabricarea aspirinei si a heroinei au fost descoperite de aceeasi persoana, intr-o perioada de doua saptamani, in anul 1897. Este vorba de un chimist german de la firma Bayer, Felix Hoffmann, care incerca sa aplice procesul de acetilare pe diverse substante medicamentoase, pentru a obtine derivate mai puternice sau cu efecte secundare mai putine. A reusit sa obtina acidul acetilsalicilic din acidul salicilic, care avea efecte digestive nedorite, si diacetil-morfina (adica heroina) din morfina, care crea dependenta. De fapt, el voia sa obtina codeina, care e un derivat mai slab, dar si cu efecte secundare mai mici.
Ambele substante fusesera descoperite de cateva zeci de ani, aspirina in 1853 in Franta, heroina in 1874 in Anglia, dar in forme impure, si germanii au reusit sa puna la punct procesul de sinteza. Asta a insemnat in acelasi timp ca nu au putut fi patentate, decat in Statele Unite, intre 1900 si 1917.

Timp de cativa ani, heroina a fost vanduta in farmacii ca medicament pentru tuse (pentru copii si pentru bolnavii de tuberculoza) si ca analgezic, fiind promovat ca un inlocuitor care nu provoaca dependenta al morfinei. In 1914 a devenit o substanta controlata in SUA, producerea si posesia ei fiind interzisa, dar consumul permis sub supraveghere medicala. In 1924 a fost interzisa total.
In alte tari insa, de exemplu Canada si Marea Britanie, este folosita in continuare ca inlocuitor al morfinei sau al metadonei.

Jobs - partea a doua

Mai intai , Python Wrangler:


Si inca cateva reclame ale firmelor de recrutare:
Find the right job!


Uncurious Creatures


Curious Creatures


Gata...

Friday, September 21, 2007

BestJobs si fratiorii

Reclama la BestJobs (via Manafu). Ii zice The Bride Boss , parca e Ioan Gyuri Pascu in ea:


Alte reclame la situri de locuri de munca, dar de prin alte parti:
Astronaut job available - jobwinner.ch


Seek.com 2006

si S for Shameless, naukri.com



(continuarea cred ca o sa fie cu reclame de astea indiene...)

Rugby, rugby

Am inceput de aici:

In Franta pina si Mc Donald’s-ul se misca in ritmul rugbyului

Pentru Cupa Mondiala, de la duncans.tv:
Land Rover - England's real passion

All Blacks, story of the Haka

Heineken - Continental Shift

Scrumbags - Come on Aussie

Si ceva mai vechi, Nike - Rugby - Keep the ball alive